امروزه صنایع مختلف از تهیه غذا گرفته تا صنایع تولیدی و کارگاهها از توری پرسی استفاده می کنند. اما اینکه این توری چیست و چه کاربردهایی دارد در ادامه صبحت خواهیم کرد. حتماً شما هم در اطراف خود مکانهای حصارکشی شده توسط تور را دیدهاید. جنس و کیفیت انواع توری ها و کاربری هر کدام متفاوت است. اما توری مشبک یا پرسی با داشتن ساختاری قوی و سیمپیچ خورده موردتوجه بسیاری از صنایع می باشد به طوری که صنایع مختلفی این توری را باکیفیت بالا و قیمت مناسب تولید می کنند.
توری پرسی چیست؟
توری پرسی با دارا بودن سطحی صاف و دوطرفه یکی از پرمصرف ترین توری ها در صنایع مختلف می باشد. این توری با نام های دیگری نظیر توری مشبک یا فنس پرسی شناخته شده است. فرآیند تولید این محصول به صورت دنده و بافت است و در ساخت آن از مفتول کششی آهن و یا گالوانیزه استفاده می شود. ظاهر این تورها به صورت چشمههای مربع و مستطیلی هستند و برخلاف توری های دیگر هیچگونه اتصال جوشی در این تورها وجود ندارد و مفتول های استفاده شده در آن به صورت تاروپود در هم تنیده شده اند. نداشتن اتصال جوشی فنس پرسی کیفیت محصول را بالا برده و در دراز مدت لق نمی شوند.
عمدتا برای تولید توری پرسی، مفتول هایی که ضخامت بالای دارند را به وسیله موتورهای قدرتمند و با فشار بسیار زیاد می کشند تا قطر مفتول کاهش پیدا کند و موجی سینوسی و در عین حال کنگره دار داشته باشد. این مفتول ها را با رعایت فاصله های معین و منظمی به صورت تاروپود می بافند. ضخامت این توری ها تقریباً متفاوت است و صنایع مختلف با توجه به نوع کاربری خود می توانند نمونه های با سایزهای دلخواه سفارش دهند. اما اندازه استاندارد انواع توری پرسی 1 تا2 متر می باشد و عرض آنها تا 1.5 متر و قطر آنها 2 تا 5.5 می باشد طول آن ها تا 6 متر هم قابلیت افزایش دارد و ابعاد استاندارد چشمه ها در حین بافت 10 تا 150 میلی متر متغیر می باشد. از آنجایی که بیشتر صنایع توری هایی با وزن کم را استفاده می کنند لذا وزن توری پرسی در هنگام ساخت با توجه به سایز مفتول ها و ابعاد چشمه ها متفاوت می باشد. مثلاً برای حصارکشی اطراف مزرعه ها و زمین های ورزشی و کشاورزی از توری های با وزن سنگین و ریزبافت استفاده می کنند تا مقاومت زیادی در برابر ورود حیوانات و شرایط آب و هوایی سخت داشته باشد.